Tagliata på helstekt skivad ryggbiff med ruccola, sparris, parmesan och vispad taleggio

Tagliata på helstekt skivad ryggbiff med ruccola, sparris, parmesan och vispad taleggio
För 10 personer

Den perfekta måltiden för en varm sommar!

Ingredienser

  • 2 kg ryggbiff
  • Smör och olja
  • Salt och peppar
  • 200 g ruccola
  • 2 knippen sparris
  • 300 g små tomater
  • Balsamvinäger
  • 3 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl pinjenötter (alt. rostade pumpafrön)
  • TELEGGIOKRÄM
  • 300 g taleggio
  • 1 dl creme fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 130 grader. Putsa bort ev. hinnor på köttet, salta och peppra ordentligt runt om. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet till fin färg runt om. Ställ in köttet i ugnen till önskad innertemperatur (stekgrad). Rare: 50-54 grader, Medium/rare: 55-57 grader, Medium/well: 58-65 grader eller Welldone: 70 grader.
Lägg med tomaterna så de rostas lätt.
Ta ut köttet och vira in i lite bakplåtspapper, låt vila minst 10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
Rosta pinjenötterna så de får färg i torr panna. Fräs på sparrisen i lite olja och salta. Mixa taleggio (ta bort kanterna) och cremefraiche slätt.
Lägg ut en bädd av ruccola på ett stort fat, lägg på sparris, tomater. Sprid ut parmesan och pinjenötter. Toppa med tunna, lagom stora skivor av ryggbiffen. Avsluta med balsamvinäger, olivolja och några varv med svartpepparkvarnen. Servera med den krämiga taleggion.