Svenskt nötkött

Vårt svenska nötkötts fina kvalitet bygger på den enkla idén att djuren ska få leva fritt, något som inte är en självklarhet i stora delar av världen. Den svenska djurhållningen, tillsammans med våra bönders noggranna arbete, gör att djuren mår bra och håller sig friska. Något som i sig borgar för god smak. Exakt vad som påverkar köttets kvalitet är omdiskuterat. För oss på Scan är det viktig att djuren är slaktmogna. Det betyder att de har lämplig vikt och en bra muskel- och fettansättning. Ökad ålder ger kraftigare muskelfibrer och en annan fettansättning, men också en kraftigare köttsmak. Vissa anser att det är det bästa köttet. Andra föredrar ett mildare kött från yngre djur. En sak är dock säker – svenskt kött är lika med kvalitet.

RÄTT KÖTT VID RÄTT TILLFÄLLE

Att välja kött till olika maträtter behöver inte vara komplicerat. För en klassisk Biff Stroganoff fungerar det alldeles utmärkt med lite enklare köttkvalitet. Ska du servera en ren köttbit väljer du en finare marmorering. Våra varumärken nedan erbjuder noggrant utvalt kött för olika typer av maträtter och smakpreferenser. Det finns en köttbit för alla!

Sortiment

PRODUKTNAMN VARUMÄRKE
Njurtapp menu putsad delad Scan
Innanlår skinnad Scan
Rostas vac Scan
Högrevskärna Menu Scan
Rostlock m kappa Scan
Ryggbiff Menu Fryst Scan
Ryggbiff Menu Scan
Ryggbiff m kappa Menu Scan
Oxfilé ca 2,2kg Scan
Bringa bfr del vac Scan
Fransyska Krav Scan
Talg av nöt ca 2,6kg Scan
Entrecôte 3,0 + Fryst Scan
Flankstek Scan
Ryggbiff 4,0+, Skinnad Scan
Entrecôte 2,5+ Menu Scan
Entrecôte 3,0 + Scan
Ytterlår Skinnad Scan
Fransyska oskinnad Scan
Oxfilé 1,8+ Scan
Oxfilé Menu Scan
Högrev Benfri Scan
Ryggbiff 4,0+, Skinnad Scan
Bog Benfri Krav Scan
Liten bogstek Menu Scan
Oxkind Menu Scan